Wat gebeurt er bij verlies, diefstal of het stuk gaan van mijn hardware wallet?

Het mooie van een hardware wallet is dat je bij correct gebruik je niet druk hoeft te
maken over deze zaken. Ledger, TREZOR en KeepKey hardware wallets maken tijdens
de installatie van de hardware wallet allemaal een backup van jouw seed. De seed
genereert alle bijbehorende private keys. Private keys geven de eigenaar toegang tot zijn
cryptocurrencies (voor elke crypto heb je een private key).

De seed genereert alle private keys waardoor het mogelijk is om met de 24 woorden
recovery seed jouw gehele account te herstellen. Sommige gebruikers maken met deze
technologie een backup op een tweede hardware wallet; zo kunnen ze altijd direct bij
hun coins in het geval er met één van de wallets iets voorvalt.

Bij verlies van jouw hardware wallet kun je een nieuwe of gewipede wallet gebruiken en
dezelfde seed importeren bij de installatie. Zo kan je jouw account herstellen.

Ledger

Bij Ledger hardware wallets genereert jouw wallet tijdens de installatie een 24 woorden
recovery seed. Deze 24 woorden moet je in de correcte volgorde en zonder spelfouten
overnemen op de bijgeleverde recovery card (of een ander stuk papier). Met deze 24
woorden kun je jouw gehele hardware wallet herstellen op een andere hardware (of
software) wallet.

TREZOR

Bij de TREZOR One hardware wallet genereert jouw wallet tijdens de installatie een 24
woorden recovery seed. Deze 24 woorden moet je in de correcte volgorde en zonder
spelfouten overnemen op de bijgeleverde recovery card (of een ander stuk papier). Met
deze 24 woorden kun je jouw gehele hardware wallet herstellen op een andere
hardware (of software) wallet.

De TREZOR Model T werkt hetzelfde als de Ledger en de TREZOR One, echter gebruikt
deze 12 woorden in plaats van 24.

KeepKey

De KeepKey heeft net als de TREZOR Model T een recovery seed van 12 woorden.