Mijn Ledger Nano S krijgt stroom maar maakt geen contact met de Ledger software op mijn computer.

Volg dit stappenplan als jouw Ledger Nano S niet meer lijkt te werken of geen
verbinding wilt maken met jouw computer.

Stap 1: Zorg er altijd voor dat er maar één Ledger app tegelijk open staat op jouw computer

Ledger applicaties willen allemaal contact maken met jouw Ledger Nano S; denk hierbij
aan de Ledger Manager, Ledger Wallet Bitcoin, Ledger Wallet Ethereum, en Ledger
Wallet Ripple. Als er meer dan één applicatie tegelijk open staat op jouw computer dan
verdrukken deze apps elkaar om contact te maken met jouw apparaat. Sluit dus altijd
iedere app af die je op dat moment niet gebruikt.

Bij veel beginnende gebruikers lost dit het probleem al op.

Stap 2: Start de computer opnieuw op.

In veel gevallen een welbekende stap. Deze stap lost vaak het probleem op. Soms
moeten er USB instellingen worden geupdate (voornamelijk bij Windows) en het
herstarten van de computer kan hiervoor zorgen.

Stap 3: In het geval van Ethereum, zet de browser support uit in de Ethereum coin app op je Nano S

Om in geval van Ethereum de Nano S goed te laten communiceren met de Ledger app op
de computer moet ‘browser support’ op ‘No’ staan in de settings op jouw Nano S. Dit doe
je door op de Nano S naar Ethereum te gaan; vervolgens ga je naar de volgende folders:
Settings > Browser support > No. Bevestig ‘No’ met een korte druk op beide knoppen van
de Nano S tegelijk. Vervolgens kan je terug gaan naar het begin via: Back > eventueel Quit
app.

Stap 3: Herinstalleer de apps op jouw Ledger Nano S

Als jouw Ledger Nano S wel verbinding kan maken met de Ledger Manager dan
adviseren we je om alle crypto apps op jouw Nano S te verwijderen en opnieuw te
installeren. Dit doe je door in de Ledger Manager op het prullenbakje te drukken naast
de crypto die je wilt verwijderen. Alleen de ‘Settings’ optie moet zichtbaar blijven op de
Nano S en je moet dus echt alle apps verwijderen.

Het opnieuw installeren doe je vervolgens in de Ledger Manager door als eerst de
Bitcoin app weer te installeren door op het groene pijltje te drukken naast Bitcoin. Dit is
noodzakelijk omdat andere apps gedeeltelijk draaien op de Bitcoin app. Vervolgens
installeer je één voor één alle andere gewenste crypto apps weer op jouw Nano S.

Vergeet niet om met de knoppen van de Nano S toestemming te verlenen voor het
verwijderen/installeren van apps, indien gevraagd.

In veel gevallen lost het volledig verwijderen en herinstalleren van apps het
verbindingsproblemen op.

Het verwijderen of herinstalleren van crypto apps op de Nano S is niet gevaarlijk voor de
veiligheid van jouw cryptos. Deze blijven altijd veilig bewaard op het apparaat. De apps
hebben enkel invloed op het op dat moment actief kunnen beheren van die specifieke
munt op jouw Ledger Nano S.

Stap 3: Herinstalleer de desktop software

Verwijder en herinstalleer de Ledger Wallet Bitcoin, Ledger Wallet Ethereum, Ledger
Wallet Ripple en Ledger Manager.

Stap 4: Schakel virusscanner en VPN uit

Beiden kunnen de USB verbinding of verbinding met de blockchain verstoren. Door de
VPN en virusscanner uit te schakelen kan dit worden uitgesloten.

Stap 5: Probeer een andere computer

Probeer de Ledger Nano S aan te sluiten op een andere computer. Door deze stap te
doorlopen kunnen we uitsluiten of er een probleem is met het apparaat of de computer.

Stap 6: Probeer een andere micro USB kabel

Soms ligt het probleem enkel aan de micro-USB kabel. Probeer een andere volledige
micro USB kabel (niet één die enkel een smartphone kan opladen maar die ook datatransfer
faciliteert) zodat we kunnen uitsluiten dat er niks defect is aan het kabeltje.

Stap 7: Probeer verschillende USB poorten op de computer

Probeer de Ledger Nano S aan te sluiten op verschillende USB poorten op de computer.
Het kan zijn dat een bepaalde poort defect is geraakt of minder goed is gaan werken. Op
deze manier kunnen we uitsluiten of er een probleem is met een USB driver of de
computer.

Neem contact op met onze klantenservice als jij na deze stappen nog steeds problemen
hebt