Hoe zet ik cryptocurrencies op mijn Ledger Nano S?

Om te beginnen met het beheren, ontvangen en verzenden van cryptocurrencies op jouw Nano S, moet jouw apparaat eerst geïnstalleerd zijn. Als je dit nog niet hebt gedaan, volg dan eerst de knop hieronder.

Installeer de Ledger Nano S

Als jij jouw Ledger Nano S al hebt geïnstalleerd dan kan je nu aan de slag met jouw
apparaat. Hiervoor heb je nodig:
– Desktop met Windows (7+), Mac (10.9+), Linux, of Chrome OS
– Google Chrome
– Ledger desktop software
– Ledger Nano S met kabel

Google Chrome
Google Chrome is op dit moment nog noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de
Ledger desktop software; dit zijn namelijk Chrome applicaties. In de loop van 2018 komt
Ledger met volledig nieuwe software uit.; dan is Google Chrome niet meer noodzakelijk.
Heb jij nog geen Google Chrome? Download via de knop hieronder de nieuwste versie
(ook aangeraden aan mensen met een verouderde versie van Google Chrome op hun
computer).

‘Download Google Chrome

Ledger desktop software Dit zijn de verschillende Ledger Google Chrome applicaties, ontwikkeld door Ledger, die er voor zorgen dat jouw Ledger Nano S kan communiceren met de blockchains van de ondersteunde munten. Via hier beheer, verzend en ontvang je jouw cryptos op jouw Ledger Nano S

Momenteel zijn er meerdere Ledger apps, allen met een eigen functie. Later in 2018 komt Ledger met volledig nieuwe software die er voor zorgt dat al deze functies vanaf één Ledger software platform verricht kunnen worden, in plaats van meerderen zoals nu het geval is. Dit zijn de verschillende Ledger apps en hun functies:
Ledger Manager: voor het installeren en verwijderen van stuurprogramma’s voor alle ondersteunde cryptocurrencies op jouw Ledger Nano S. Als jij een bepaalde crypto actief wilt beheren op jouw Ledger Nano S dan moet je er altijd eerst voor zorgen dat jij het stuurprogramma voor deze specifieke crypto via de Ledger Manager geïnstalleerd hebt op jouw Ledger Nano S. Download de Ledger Manager via de knop hieronder.

Download Ledger Manager

Ledger Wallet Bitcoin & Altcoins: dit is de app die je moet installeren op je
computer voor het beheren van bitcoin en meerdere altcoins op jouw Ledger
Nano S. Deze app wordt gebruikt voor de volgende munten:
– Bitcoin
– Bitcoin Cash
– Dogecoin
– Komodo
– Litecoin
– Stratis
– Dash
– Zcash
– PivX
– Viacoin
– Vertcoin

Download Ledger Wallet Bitcoin & Altcoins

Ledger Wallet Ethereum: dit is de app die je moet installeren op je computer
voor het beheren van ethereum en ethereum classic op jouw Ledger Nano S.
– Ethereum (enkele account)
– Ethereum Classic (enkele account)

Download Ledger Wallet Ethereum

Ledger Wallet Ripple: dit is de app die je moet installeren op je computer voor
het beheren van Ripple (XRP) op jouw Ledger Nano S.
– XRP (Ripple)

Download Ledger Wallet Ripple

Zorg er bij de installatie van de apps voor dat je toegang van Google Chrome tot je
computer toestaat en dat je de apps wilt toevoegen aan Google Chrome (indien
gevraagd). Zodra jij de Ledger Manager en de Wallets hebt geïnstalleerd op jouw
computer kan je de eerste cryptocurrencies gaan versturen naar jouw Ledger Nano S.
Via onderstaande knop kom je bij onze stap-voor-stap handleiding over hoe jij iedere
ondersteunde cryptocurrency naar jouw Ledger Nano S kunt sturen.

Cryptos sturen naar mijn Ledger Nano S

Tips:
– Zorg er altijd voor dat er maar één Ledger app tegelijkertijd open staat op je
computer. Als er meerdere open staan dan zullen deze met elkaar storen om
contact te maken met jouw apparaat en zullen ze niet werken.
– Voer altijd eerst een kleine test-transactie uit om vertrouwen te winnen.
Vervolgens kan je grotere hoeveelheden cryptos naar jouw hardware wallet gaan
sturen.