Hoe werkt de PIN code op de TREZOR?

Het invoeren van de PIN code kan voor sommige beginnende gebruikers voor
verwarring zorgen. TREZOR heeft dit namelijk zo ontwikkeld dat jij nooit nummers
invoert op jouw computer (want: gevoelige informatie in het geval jouw computer
besmet is met phishing/malware), maar dat je met de muis posities aanklikt.
Onduidelijk? Geen zorgen. Met onderstaande uitleg wordt het helemaal duidelijk.

Door de geavanceerde en veilige manier van de PIN invoer op de TREZOR kan je jouw
TREZOR hardware wallet veilig gebruiken op iedere computer, zelfs op computers die je
niet vertrouwd.

Tijdens de installatie van de TREZOR moet jij een PIN code kiezen. Het scherm dat je te
zien krijgt ziet er als volgt uit:

[Afbeeldingen ontbreken.]

Kies hier een PIN code (minimaal 4 en maximaal 9 cijfers). Kijk goed op welke positie op
het TREZOR scherm de cijfers die jij kiest voor jouw PIN code staan. Klik vervolgens één
voor één, op jouw computer met de muis en in de juiste volgorde, de bolletjes posities
aan die overeen komen met de posities van het cijfer van jouw PIN op het TREZOR
scherm

Zodra je dit hebt gedaan moet je de PIN code nogmaals invoeren ter bevestiging. Let op!
Dit keer staan de cijfers van jouw PIN op een andere positie op het TREZOR scherm. Je
moet nu dus ook andere posities aanklikken met de muis op de computer.

Iedere keer dat jij jouw TREZOR hardware wallet aansluit op de TREZOR wallet op je
computer moet je de PIN code invoeren.

Begrijp je het nog niet helemaal? Hieronder kan je een video (Engels) kijken over het
invoeren van de PIN code op de TREZOR.

[Video ontbreken.]